вторник, 21 июня 2016 г.

Hur berätta för barn om ny partner

Dina barns ålder spelar en stor roll i hur du bäst kommunicerar, berättar Hallin. För yngre barn tycker jag man kan vänta med att berätta tills den nya relationen är redo för en eventuell ny fas. Att introducera nya personer för yngre barn , och sen tar relationen slut är riktigt olyckligt. Du har varit tillsammans med den nya i två månader.


Jag tror du kan vänta om dina barn är små. På det sättet hinner de vänja sig vid tanken på att det finns en ny kärlek i ditt liv.

Ställ frågor till dina barn och var öppen och lyhörd med barnen från början. Jag är skild sedan några år och har två barn , och år gamla. När barnens pappa träffade en ny tog barnen det hårt. Kanske beroende på att han introducerade henne direkt, innan jag ens hunnit flytta ut ur huset, och saker och ting var ganska turbulenta då. Jag drog också upp för henne att jag inte berättat om min uppväxt med psykisk misshandel för min pojkvän då jag inte har några bra erfarenheter av att ha gjort det med mitt ex.


Hon bara ”Men då känner ni ju inte varandra” och gav mig inte alls andra tips på hur jag ens skulle kunna försöka berätta. Glöm inte bort att alla våra senaste efterlysningar finns under fliken “senaste nytt “. Här finns lite inspiration för dig som skaffat ny partner och vill berätta om det för dina barn.

En stor omställning för barnen , men som de flesta klarar bra om föräldrarna kan samarbeta och ha barnens bästa för ögonen. Det värsta man kan göra sina barn är att ha ideliga konflikter och att tala illa om varandra. Tyvärr är det ju många barn som tvingas ha det så. Om den ena föräldern har träffat en ny partner är mitt råd att vänta med att berätta för barnen tills de nya rutinerna och familjekonstellationerna har fått sätta sig och att barnet har kommit tillrätta i dem. Hur har barnen reagerat?


Om en ny partner presenteras för fort kan barnet känna sig utbytt. Om du säger till barnen att mamman agerar felaktigt kommer barnen att hamna i en svår situation. Jag rekommenderar att du håller dina tankar och känslor för dig själv. Det kommer en tid då du ska introducera barnen för din nya partner.


Då kan du visa barnen , och mamman, att man kan göra på ett helt annat sätt. Båda du och barnen behöver tid att bearbeta sorgen. När tiden är kommen kan det vara bra att din nya partner och barnen får träffas en kort stund på ett naturligare sätt än en uppstyrd middag. Dina barn måste inte godkänna ditt nya förhållande, men kom ihåg att ta hänsyn till deras känslor.


Uppmuntra dem att komma med synpunkter. Be dem berätta om sina rädslor, speciellt om det handlar om rädsla för att bli övergiven, svartsjuka eller bara ren förvirring. Förklara att du alltid finns där för dem, även om du har. Det är också viktigt att barnen får tid att acceptera den nya situationen, nämligen att föräldrarna inte längre är gifta.


För om man bara träffat den nya i några veckor kanske man inte sett personens alla sidor själv.

Det finns såklart inga garantier senare heller men jag hade väntat. Och jag tycker inte man ska låtsas att det är en kompis bara när det är ens nya partner. Jag tycker man ska berätta det direkt man berättar om personen.


Jag och barnens andra förälder har separerat och är inte överens om vad vi tycker är det bästa för barnet. Om det är möjligt, så försök att ni båda två är närvarande när ni ska berätta för ert barn att ni ska skiljas. Det är viktigt att förmedla att det är du som väljer din partner. Om den nya partnern och barnet tycker om varandra och vill umgås underlättar det.


Då blir nya steg som övernattningar, gemensamma semestrar eller ett gemensamt hem naturliga och kan komma snabbare. Om båda föräldrarna kan vara närvarande vid tillfället då barnet får höra om skilsmässan är det att föredra. Låt barnet uttrycka sina känslor och visa att ni finns där. Berätta för ditt barn. Försök att få barnet att förstå att ni båda fortfarande kommer att vara lika mycket föräldrar som tidigare.


Om barnet tidigt ska lära känna mamma eller pappas nya partner och deras eventuella barn nya halvsyskon gör det naturligtvis barnets liv mer komplicerat. Du kan förvänta dig svårigheter. Barnet kan komma att reagera med motstånd.


Det kan komma att behöva utkämpa kamper om territoriet för att få en plats i den nya familjen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения