вторник, 14 июня 2016 г.

Köpa ut min bror

Hej, jag och min bror kommer att få överta vår pappas lantställe. Han ska börja med att skriva över det till oss och sedan ska jag köpa ut min bror och behålla landet. Vi gör just nu en värdering av huset för att få ett marknadsvärde. Vad behöver vi sedan tänka på när det gäller exempelvis vinstskatt? Tacksam för hjälp med följande situation.


Köpa ut min bror

Jag och min bror har ärvt ett hus efter vår mamma. Nu vill jag köpa ut min bror ur huset. Nu ska vi bara komma överens om hur mycket jag ska kompensera honom med.


Har själv räknat på det, men vill gärna höra lite respons från andra också. Fråga: Hur köper jag ut min bror ifrån vårt gemensamma fritidshus? Marknadsvärdet är milj. Då var det dags att köpa min bror en stålsträngad gitarr. Han har tidigare haft en sunkig nylon som har gått sönder (hans första gitarr) och nu vill han alltså ha en stålsträngad som han tillåts utvecklas med.


Köpa ut min bror

Han har spelat i ungefär ett år nu och har framförallt insett att han vill fortsätta spela. Du har ett syskon, en äldre bror. En dag kommer föräldrarna och säger att din bror kommer få köpa sommarhuset för en symbolisk summa, summan är symbolisk för att undvika att betala skatt och för att gåvor är skattefria. Jag vill köpa ut min sambo ur huset – hur går jag tillväga och hur mycket ska jag betala Vid en separation ska en bodelning göras. I en sambobodelning ingår endast bostad och bohag anförskaffat för gemensamt bruk.


Inga fler syskon finns)Jag ska sedan köpa ut min bror. Inga inteckningar eller skulder finns. Finns det något annat sätt att överlåta fastigheten som är enklare?


Hur blir det med lagfartsavgifter? Min yngsta son ville när han var yngre ta omvägar när vi skulle handla i vår lilla stads centrum. Orsaken var att min bror , min sons morbror oftast satt nere på bänken som är placerad i centrum, tillsammans med stadens andra fyllon. Min son utvecklade också den skam som jag själv har burit på. Tack, detta svaret gillade jag verkligen, och faktum är att min mamma fick huset en gång i tiden för sisådär år sedan av sin mormor och morfar som byggde huset.


Då borde ju skatten bli ännu högre eller, och mindre till syskon. Den som gapar efter mycket. Boka Minen Hotel och spara upp till med Agoda! Vi är tre syskon som tillsammans äger våra föräldrars fritidshus. Vi har haft stugan i tio år och delat på de löpande kostnaderna, men det är bara två av oss som arbetar och gör allt och därför vill vi nu köpa ut vår bror.


Kan vi med majoritet göra detta? Min man har en bror och mina svärföräldrar säger att han har rätt till pengar av oss för att vi köper huset. Tycker inte det känns helt rätt! Förstår om vi köper det för under marknadsvärdet, för tror att det räknas som arv då, är jag helt fel ute? Grym lille bror som jag har nu bestämt mig för o köpa en helt ny bil åt han.


Han har alltid älskat snygga bilar där dom ger bra ljud ifrån sig. Vad jag har tänkt ät att köpa en Audi RVmen är inte riktigt säker då han väntar ett barn snart. Jag är inte alls duktig med bilar och vet knappt några modeller. Lånat ut telefonen till min bror ” Men den polis som misstänks för köp av sexuella tjänster nekar till anklagelserna och säger att hans telefon varit utlånad.


Lena Kastlund ger inte mycket för polisens förklaring. Brodern som fått köpa mammans hus till underpris får sannolikt räkna av en del av husets värde på sin arvslott. Om ett syskon istället har fått en fastighet som gåva, kan det finnas en skyldighet att lämna tillbaka fastigheten eller motsvarande värde till dödsboet. Kan jag köpa en lägenhet och hyra ut den till min bror.


Det är så här att jag har en bror som är bostadslös och inte kan själv köpa eller hyra en bostad. Kan jag göra det eller kan bostadsrättsföreningen kan säga nej? Jag har själv en bostadsrätt.


Köpa ut min bror

Jag bor utomlands och har lite pengar undansparade. Jag skulle vilja hjälpa min bror med att köpa hus genom att bidstå med pengar till handpenning (tex ) och låta honom sedan ta hand om återbetalning av lån och amortering (de resterande ). Jag undrar ifall jag kan bli skriven som ägare av av huset. Inte din bror är en berättelse om flykt och ensamhet, vänskap och kärlek. Den handlar om att inget är svart eller vitt, om att hitta sig själv i en turbulent tonårstid och om modet att stå för sina åsikter.


Boken finns att köpa i bokhandeln och på nätet (exempelvis på Adlibris eller Bokus).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения