вторник, 28 июня 2016 г.

Lösningsinriktad samtalsmetodik

Lösningsinriktad samtalsmetodik

Parallellt skedde utveckling inom dessa områden som hade lösningsinriktade principer som grund – exempelvis Appreciative Inquiry (AI) och Empowement. Lösningsinriktat synsätt är ett enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer. Denna utbíldning vänder sig till chefer eller personer med någon form av ledaransvar. Maud Sjöblom arbetar idag som handledare och utbildare i Lösningsinriktad pedagogik. Hon har tillsammans med Kerstin Måhlberg studiedagar runt om i hela Sverige.


Lösningsinriktad pedagogik för barns delaktighet Reflektioner över en arbetsmodell och ett gemensamt förhållningssätt Linda Strohmayer Sammanfattning Lösningsinriktad pedagogik (LIP) är en arbetsmodell och ett förhållningssätt. Författaren har implementerat LIP på sin arbetsplats, en förskola i Norra Storstockholm. Vi använder oss av en samtalsmetodik som är en teknik med öppna och kreativa frågor. De kreativa frågorna sätter igång en process som inbjuder till eget tänkande.


Utbildning Pedagoger och personal på skolenheten har fått kompetensutveckling och läst boken Lösningsinriktad pedagogik av Kerstin Måhlberg och Maud Sjöblom. Exempel på innehåll: Lösningsinriktad samtalsmetodik Lösningsinriktade utvecklingssamtal och möten Coaching Språkets betydelse i dialogen Att formulera mål och delmål Hur man skapar goda relationer Skalan som förändrings- mät- och utvärderingsverktyg Positiv feedback - Komplimanger Framtidsfrågor - Mirakelfrågan Gemensamt. Studiens fokusområde har sitt ursprung i förskollärares förhållningssätt gällande arbetet med lösningsinriktad pedagogik. För att förstå lösningsinriktad.


Lösningsinriktad samtalsmetodik

Syftet med arbetet är att beskriva den metodik som ligger bakom ett lösningsinriktat mentorskap, och att skapa ett kompendium av användbara verktyg utifrån lösningsinriktad pedagogik. Välkommen till vår mottagning på söder i Stockholm, eller så kommer vi ut till er, vi tar även uppdrag online via internet på länk via Skype eller Zoom. Boken vill vara en vägledning i samtalsmetodik för de yrkeskategorier inom vården som direkt möter patienterna. Utgångspunkten är att när behandlaren har kunskap om patientens egna tankar, föreställningar och hypoteser om sina symtom, är det lättare att. Uppsatser om SAMTALSMETODIK.


Grundprincipen för det lösningsinriktade arbetssättet är att samtalsledarare och klient tillsammans konstruerar lösningar. Till skillnad från andra inriktningar ser vi på problemet som att det står i vägen för hur deltagaren vill leva sitt liv. Samtalsmetodik (sao) Pedagogisk psykologi (sao) Motivation (sao) Pedagogisk metodik (sao) Educational psychology (LCSH) Motivation (Psychology) (LCSH) Teaching - Methodology (LCSH) Indexterm och SAB-rubrik Eaa Pedagogisk psykologi Klassifikation 370. De två grundtankarna i LIP är: Förhållningsätt.


Skapa en positiv atmosfär där gemenskap och trygghet står i fokus. Fokusera och göra mer av det som fungerar bra. Respektfullt bemötande. Kommunikation och samtalsmetodik.


Kunskap om hur vi utvecklas till kommunicerande varelser. Grundläggande samtalsmetodik , aktivt lyssnande, introduktion i bland annat MI och KBT och specialiserad kunskap i coachande samtal på lösningsfokuserad grund. Det arbete som pedagogerna berättar om kan till stora delar relateras till arbetsmetoden lösningsinriktad pedagogik.


I den lösningsinriktade pedagogiken och den konflikthantering som pedagogerna berättar om har vi kunnat dra kopplingar till psykologerna Vygotskij och Skinners teorier, samt till annan tidigare forskning. Vårt syfte med undersökningen har varit att med hjälp av intervjuer ta reda på hur några pedagoger säger sig arbeta med konflikthantering. Tisdag den mars hade alla pedagoger på våra skolor en halv studiedag med fokus på samtalsmetodik. Trepartsamtal övades i mindre grupper och det fanns också gott om tid för erfarenhetsutbyte av värdegrundsarbetet i klasserna.


Den andra halvan av dagen arbetade pedagogerna på fritids med de elever som var på plats.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения