четверг, 9 июня 2016 г.

Kollektivavtal fastighets almega

Kollektivavtal fastighets almega

Tveka inte att kontakta oss! Våra ledord är effektivitet, professionalitet och högklassig service. Avtalet är gemensamt med SEKO. De är rengörings-, sanerings- och underhållsarbeten som ställer särskilda krav på fackkunskap, yrkesfärdighet, ansvar och fysisk arbetsinsats.


Kollektivavtal fastighets almega

På Almegas avtalskurser tar vi upp reglerna som styr relationen mellan arbetsgivare och arbetstagare med ditt kollektivavtal i fokus. Vi ser över de regler och lagar som styr för din bransch och varvar teori med praktiska exempel. Vi hoppas att den ska komma till praktisk användning och bidra till riktigt bra samverkan på er arbetsplats. Denna guide riktar sig till chefer, HR och fackligt förtroendevalda på företag med kollektivavtal.


Du hittar också sammanfattningar med de senaste ändringarna i avtalen, och förklaringar till hur avtalsvillkoren ska tolkas. Tillämpningsområde Denna paragraf gäller samtliga arbetstagare inom branschområdet med nedan an-givna undantag. Kollektivavtal Fastighets ­avtalet. Almega Tjänsteföretagen Tjänstemannaavtalet.


Undantag För arbetstagare i företagsledande ställning gäller inte bestämmelserna i. Inom avtalsområde Fastigheter finns Fastigheter Tjänstemän. Unionen, Sveriges ingenjörer, Ledarna. Ha som grundregel att alltid kontakta en ombudsman på förbundet för rådgivning innan ett nytt kollektivavtal träffas. Här kan du se och ladda ner kollektivavtalen för olika branscher.


Almegas förbund har nu tecknat 1kollektivavtal och totalt kommer vi att teckna 1avtal denna avtalsrörelse. Här hittar du aktuella kollektivavtal för privat sektor, sorterat på arbetsgivarorganisation. Ett kollektivavtal på arbetsplatsen innebär att du i princip bara behöver komma överens med arbetsgivaren om vad du ska ha i lön när du tackar ja till en anställning. Allting annat, som betald föräldraledighet, semester, tjänstepension, rätt till löneförhöjning och mycket mer är redan klart. Du får ersättning vid beredskap, ob-ersättning, lönesamtal, semester, föräldrapenningtillägg, uppsägningsti sjuklön och tjänstepension.


Allmänna förhållningsregler 2. Din pension påverkas också av kollektivavtal. Se hur mycket ett kollektivavtal kan vara värt för dig. Seko organiserar bland annat omkring 1driftstekniker inom avtalsområdet. Våra delbranscher är stä FM, hemservice och sanering. Det kan vi inte acceptera.


En annan del av varslet handlade om kärnkraftverket Ringhals där Fastighets skulle ta ut anställda på underentreprenören ISS i strejk. Som medlem i Kompetensföretagen ska ditt företag omfattas av ett eller flera av branschens kollektivavtal. Fastighetsbranschens kollektivavtal är avtal som Fastigo tillsammans med förhandlingsparterna tagit fram. Här finns alla kollektivavtal som gäller för Visions medlemmar. Välj vilket avtalsområde och bransch du tillhör, så ser du vilka avtal som gäller för dig.


Mer information om villkoren och hur de ska tillämpas finns i tillämpningsanvisningarna. Därmed dras varslet om strejk tillbaka. Den här webbplatsen använder cookies för att kunna ge dig som besökare tillgång till olika funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения