пятница, 10 июня 2016 г.

Muslimska länder lista

Nedan ser ni en lista på länder där det bor mycket muslimer och islam har ett stort inflytande. Det verkar minst sagt inte vara världens mest framgånsrika länder. Fast Maldiverna låter fint i kylan. Den muslimska populationen i världen uppskattas vara i storleksordningen 1–miljarder. Omkring procent av dessa är sunni och cirka procent är shia.


I cirka 30–länder är majoriteten av befolkningen muslimer. Muslimska världen, eller islamiska världen är ett västerländskt begrepp som har två huvudsakliga betydelser. I ett kulturellt sammanhang används begreppet om den världsomfattande gemenskapen av alla tillhörande religionen islam, umma.


Men titta gärna på listan och kolla de olika muslimska länderna. Oavsett om ovanstående två listor ( muslimska och judiska nobelpristagare) är helt korrekta, så framträder ändå en tydlig trend. Av miljarder muslimer finns nobelpristagare. Av miljoner judar finns 1nobelpristagare.


Muslimska länder lista

Alla europeiska länder som uppfyller villkoren för medlemskap kan ansöka om att gå med i EU. De här villkoren kallas Köpenhamnskriterierna. Landet ska bland annat ha en fungerande marknadsekonomi, vara en stabil demokrati, följa rättsstatsprincipen, införa alla EU-regler och vara berett att införa euron.


Sjunker av amerikanska delstater. Lista över stater, statligt sjunker, och grundläggande information inklusive huvudstaden, befolkning och yta. Man förespråkar muslimska sharialagar, kräver införandet av islamiska skolor i hela Nigeria, och har som mål att störta landets sekulära regering.


Muslimska länder lista

Attackerna riktas oftast mot poliser och andra tjänstemän, kyrkor, skolor och kristna bostadsområden. De länder du nämner med en majoritet av muslimska invånare råkar ju också vara just MUSLIMSKA länder , även om det verkar vara lite för svårt att forcera in i din tröga skalle. Förutom i uppenbara diktaturer så finns det ingenting som tyder på att muslimska länder skulle bedriva etnisk eller religiös rensning i större skala än kristna. Vilket land en person härstammar från är dock inte en tillförlitlig mätare gällande religiositet eftersom många människor som immigrerar har en annan religion än majoritetsreligionen i landet de utvandrat ifrån.


Dels har många muslimska länder ett omfattande ekonomiskt samarbete med Kina, och vill särskilt locka till sig investeringar i samband med de nya sidenvägarna, som går genom många av dessa nationer. Då passar det sig inte att kritisera Kina över Xinjiang, den kanske allra mest känsliga frågan för landets myndigheter just nu. Världens alla länder (A-Ö) Klicka på landets namn för att läsa mer om var landet ligger, vilken valuta som gäller i landet och den aktuella valutakursen. Världens muslimska länder samlas i dag i Istanbul för ett extrainkallat möte om USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.


Muslimska länder lista

Saudiarabien är ett mäktigt land. Och de har nu bildat ett militärt samarbete med över andra muslimska länder. Om den kristna religionen har gjorts till en privatsak – och så är det till nästan 1procent i Sverige – gäller motsatsen för islam.


I många muslimska länder är inte religionen en privatsak alls. I vissa muslimska samhällen, och hos olika islamistiska riktningar, anser man att religionen ska påverka hela samhällets organisering. Under 60- och 70-talet föddes det mer barn än någonsin i landet och befolkningstillväxten var enorm. Tillväxten minskade dock under 80-talet i och med introduktionen av preventivmedel i landet.


Befolkningen i landet är ung, cirka procent utgörs av åldersgruppen 0-år, och medellivslängden är runt år.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения