среда, 28 декабря 2016 г.

Muslimsk vigsel sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Stockholms moskén erbjuder möjligheten att viga sig i enlighet med Islam.


Vet också att bosniska mosken i Stockholm har en imam som utför religiösa vigslar och i dem ingår även en borgerlig vigsel så dubbla vigslar behövs inte. Vet dock inte om han gör det utanför mosken.

Du är behörig för att förrätta vigsel enligt svensk lag i Sverige. En vigselförrättare måste följa äktenskapsbalkens bestämmelser om vigsel och de åtgärder som ska vidtas i samband med vigseln. Om en vigselförrättare inte följer de bestämmelser som gäller för vigsel m. Kammarkollegiet återkalla förordnandet.


I Sverige kan du vigas. Kontakta det aktuella samfundet, till exempel en församling i Svenska kyrkan, för närmare information om religiös vigsel. För att vigseln ska bli statslaglig (i något annat land än Sverige vill säga) måste det rapporteras till det lands ambassad till vilken man tillhör (tex. om man har utländskt medborgarskap eller har dubbelt medborgarskap) och det görs genom att man får en vigselbevis av imamen - precis som i Sverige alltså, som man senare tar med.


Pew-centret menar alltså att andelen muslimer i Sverige och Europa kommer att öka – även om invandringen blir ”noll” – eftersom Europas muslimer är förhållandevis unga, år i snitt, och får fler barn, ett mer än andra européer.

Därefter läses Koranen. Det behöver inte vara en präst, en imam, som viger paret, utan vilken muslimsk man som helst kan göra det. Bruden leds oftast in av sin far eller en bror och vittnen till vigseln är två vuxna muslimska män. De båda huvudriktningarna inom isalm, shia och sunna, säger att kvinnan får gifta sig med vem hon vill. En muslimsk gravplats får inte beträdas.


Den skall därför enligt muslimsk sed vara klart utmärkt, t ex genom upphöjning över omgivande markyta. Enligt traditionen skall en muslimsk gravplats vara enkel och detta präglar också utformningen av eventuell gravgård. Gravsten är inte förbjuden (däremot överbyggnad av grav). Sverige ingås genom vigsel i närvaro av minst två vittnen (ofta släktingar eller nära vänner, men vem som helst kan tjänstgöra som vittne). Vid vigseln skall båda parter samtidigt vara närvarande.


Muslimsk vigsel , hur går det till? Precis som kyrklig eller borgelig vigsel. Ni måste kontakta oss via telefon och boka en tid i förväg innan ni kommer till centret för vigsel. Om den blivande maken inte är muslim, krävs det att han skall konvertera till islam för att vi skall kunna förrätta vigseln.


Vi erbjuder personen litteratur och muntlig information inför konverteringen. SMF är ett religiöst samfund och är politiskt obundet. SMF har en demokratisk struktur och är med Islamiska samarbetsrådet (ISR) som är referensorgan för Nämnden för Statliga Stöd till Trossamfund (SST).

B:s regler om vigsel skall iakttas. Därav vikten av att ett parallellt ”muslimskt civilsamhälle” etableras, med egna skolor, daghem, vårdinrättningar, kulturcentra, moskéer och andra typer av institutioner. Den muslimska begravningsceremonin. Vid en muslimsk begravning blir kroppen inte lagd i en kista utan den sänks direkt ner i graven. Familjemedlemmarna gräver sedan igen graven för hand.


Detta har kommit att bli ett problem vid muslimska begravningar i Sverige då man i Sverige inte alltif godkänner att man jordsätter ett lik utan en kista. Om ni gifte er i Sverige gäller dock att äktenskapskontraktet måste registreras i tingsrätten för att bli giltigt. Sammanfattningsvis kan sägas att både svenska och utlänska regler kan komma att aktualiseras vid en eventuell process.


Ett kontrakt om mahr erkänns inte per automatik i Sverige men kan komma att beaktas i en process. Man tror att de är så ärliga men det är inte alltid så för de har lärt sig vara falska och göra allt möjligt i smyg. Om ni svenskar vill hitta en muslimsk tjej så är mitt råd verkligen att hitta en som redan bor i Sverige och som vet lite om samhället.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения