среда, 7 декабря 2016 г.

Familjebehandlare arbetsuppgifter

Familjebehandlare arbetsuppgifter

Denna tjänst är på 1 men är uppdela dvs. Arbetsuppgifter samordnare: ? Vi arbetar på uppdrag av socialsekreterarna från Barn- och ungdomsgruppen. Målsättningen för varje uppdrag är specifik och begränsad och utgår från föräldrarnas förmåga att fokusera på- och tillgodose barnets behov. Vi arbetar intensivt där ungdomen befinner sig, vilket kan innebära viss tjänstgöring på kvällar och helger utifrån ungdomens behov och karaktär på ärendet.


Familjebehandlare arbetsuppgifter

Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Göteborg som finns hos arbetsgivaren. Medellöner för detta yrke och andra inom Socialt arbete, samt annan nyttig statistik. Målgruppen är barn under år och deras familjer. Som familjebehandlare så kommer du att ingå i ett team med två andra familjebehandlare och arbeta nära socialsekreterarna som ger uppdragen.


Du har ett nära samarbete med övriga familjebehandlare och kan vara en del i det större behandlingsarbetet som sker i en familj men kan även arbeta självständigt. Vi har ett processorienterat synsätt vilket innebär att vi i organisationens olika delar utgår från dem vi finns till för och arbetar processorienterat genom att utgå från vilket behov det är som ska tillgodoses. Du kommer att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-år och deras nätverk.


En förste socialsekreterare arbetsleder teamet. Till grund för allt arbete inom vår familjebehandling ligger ett systemteoretiskt förhållningssätt. Enheten har idag tillsvidareanställda medarbetare. Tjänsten som familjebehandlare är ett vikariat fr. Planera och följa upp insatser.


Samverka internt och externt. Det kan handla om bekymmer med svårigheter att förstå sitt barn, vardagsrutiner, konflikter i familjen, relationer i familjen mm. Stödet kan erbjudas efter bedömning av socialsekreterare av hur behovet ser ut så att rätt metod och insats sätts in i arbetet.


Familjebehandlare arbetsuppgifter

Syftet med utökningen är att vi ska arbeta intensivt där ungdomen befinner sig, vilket kan innebära att tjänsten tillfälligtvis utgår från kommunens eget HVB. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara intensiv och strategisk behandling med barn och ungdomar, deras familjer och nätverk för att förhindra placeringar samt förkorta vårdtiden för redan placerade ungdomar. Målet är att eleverna skall kunna få en fungerande skolgång.


Vi söker Dig som vill vara en av familjebehandlarna. Nu söker vi två familjebehandlare till Resursenheten barn och familj, en tillsvidaretjänst samt en visstidstjänst på ett år. Båda tjänsterna är heltidstjänster. ARBETSUPPGIFTER I ditt dagliga arbete utgår du ifrån en systemteoretisk grund vilket innebär att du arbetar med hela familjekonstellationer. Familjebehandlaren arbetar under sekretess.


Den största delen av arbetet består av interna uppdrag från Individ- och familjeomsorgen. Placering vid kommunens äldreboende, skolor och förskolor. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad och få Måltidsenheten att utvecklas framåt. Vi har alla utbildning i ICDP, vägledande samspel, vilket genomsyrar alla delar av vårt arbete.


Vi är en stabil, välutbildad och erfaren arbetsgrupp. Du ansvarar för att utforma, genomföra och följa upp behandlingsarbetet. Du har stöd och hjälp att tillgå från 1:e socialsekreterare, chef och kollegor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения