вторник, 27 декабря 2016 г.

Giftermål islam regler

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror.


Giftermål islam regler

Den andra formen lyfter de som vill ha striktare regler fram. Min vän har blivit attraherad av en icke-muslim, hon verkar ha förlorat sin väg när det gäller religionen. Det spelar ingen roll för henne om denna person konverterar eller inte.


Hon förstår inte varför islam har vissa regler mot att kvinnor gifter sig eller har intima relationer med det motsatta könet som inte är muslimer. Ett äktenskap är som bäst i början när känslorna är starka och lätta att livnära i en tid fylld av romantik. Islam tillskriver stor betydelse till äktenskapliga regler , etikett och makars rättigheter, allt i syfte att säkra äktenskapets stabilitet och beständighet och bygga upp en framgångsrik familj i vilken barn växer upp till psykologisk stabilitet, gudfruktighet och moralisk integritet, och förevisar högsta klass i olika aspekter av. Jag har lite frågor ang. Att gifta sig som ung inom islam anses vara ett välsignat äktenskap, hela processen äktenskap är högt respekterat och välsignat inom islam , återberättelser av Profeten Muhammed och Koran vers betonar detta.


Självklart finns det regler och regler är till för att följas. De försökte få honom till att återgå till deras tro men han vägrade lyda dem. Detta visar att det snarare är i enlighet med islam att inte lyda släktingar och familjemedlemmar som uppmanar en till att bryta mot islams regler. Muslimerna betecknas av koranen som det folk som följer den gyllene medelvägen och islam är förvisso ett välbalanserat system.


Detta gäller särskilt äktenskapet som islam varken betraktar som ett sakrament eller som ett enkelt civilt kontrakt. Frågor och svar om giftermål m. I vissa fall är äktenskap inte önskvärt från samhällets synpunkt, av sociala och medicinska skäl. Därför finns regler om hinder mot äktenskap. För att få gifta sig måste båda personerna ha fyllt år.


Giftermål islam regler

Personer som är släkt med varandra i rätt upp- eller nedstigande le till exempel mor och son, får inte gifta sig med varandra. Så det beror på från vilket land han kommer om giftermålet ska räknas som äkta och han inte vill göra fel gentemot islam , reglerna som gäller i just hans land. Men, för att fortfarande klassas som Skriftens folk måste hon också följa de regler som deras böcker föreskriver. Det är som sagt olika regler för olika länder. Sharia är ett helt system av religiösa lagar och regler.


Sharia innehåller både en uppsättning moraliska regler för hur en muslim bör leva och en uppsättning lagar för hur samhället bör styras. Sharia behandlar frågor om allt ifrån klädsel, kost, hygien och bön till giftermål , kriminalitet och synen på icke-muslimer. Tvärtom samtidigt som islam ger regler för individen att följa i sådana situationer, ser islam också mycket allvarligt på att dra förhastade slutsatser och föra dem vidare till allmänheten. Det krävs fyra vittnen för att styrka anklagelser för äktenskapsbrott och otukt.


Hvis du vælger at blive gift på islamisk vis, må resten af reglerne om eksempelvis skilsmisse også følge med. Skilsmisse har nogle regler som ægteskabet har det, og det er vigtigt, at de rettigheder og pligter, som har fulgt det islamiske ægteskab, bevares og beskyttes ved skilsmisse. Kremering är förbjuden i Islam. För muslimer är samhörigheten mellan deras gravplatser av stor betydelse. Hur begravning skall ske, är också noggrant reglerat inom Islam.


Koranen innehåller många regler och lagar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения