среда, 14 декабря 2016 г.

Får man dricka alkohol på allmän plats

Det finns också kommuner som har olika regler beroende på vilken tidpunkt på dygnet det är. För att ta reda på exakt vad som gäller får du alltså kontakta din kommun, ofta kan du också hitta informationen på kommunens hemsida. På vissa platser i Stockholms stad är det förbjudet att dricka alkohol. Det saknas ett lagstadgat förbud mot att dricka alkohol på offentlig plats.


På detta område har regeringen istället bemyndigat kommunerna att själva utfärda föreskrifter om var och vid vilka tider ett eventuellt förbud ska gälla. Här får du inte dricka alkohol på allmän plats Inom de röda markeringarna är det inte tillåtet att dricka alkohol på allmän plats. Områdena är stadskärnan, Stadsparken och området runt Behrn arena.


Ja, men inte på offentliga platser. Det betyder inte överallt utan inom vissa områden där det förbjudet om man inte har särskilt tillstånd. På kartorna, som finns bland bilderna, kan du se vilka områden i Varberg och Falkenberg det rör sig om. Får man bada överallt?


Får man dricka alkohol på allmän plats

Häller ut alkoholen Om polisen ertappar dig med att dricka alkohol på fel plats kan det bli en dyr historia. Du riskerar böter på tusen kronor och polisen kan hälla ut alkoholen du bär med dig vid tillfället. Men polisen har inga krav att anmäla utan kan nöja sig med ett påpekande, säger Patric Olsson.


Finns det några platser man inte får dricka alkohol på i Lund? Vad gäller allmän plats kan andra, indirekta, förbud återfinnas exempelvis avseende hur alkoholen införskaffats. Man får inte ta ut starköl, vin, andra jästa alkoholdrycker eller spritdrycker från ett serveringsställe som har serveringstillstånd. Det finns inget generellt förbud mot alkoholförtäring på allmän plats , men däremot har kommunerna lokala föreskrifter som begränsar möjligheterna till att dricka alkoholdrycker på allmän plats.


Om du får dricka alkoholdrycker eller inte på en viss plats beror alltså på vad din kommun har bestämt. Vid en offentlig tillställning på offentlig plats får alkohol bara förtäras om det sker vid en servering med tillstånd. Det står i ordningslagen (kap §). Ansök om tillstånd för offentlig tillställning. Polisen kan ge dig böter och hälla ut alkoholen om du inte följer reglerna.


Ordningslagen på riksdagens webbplats. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Tvärtemot vad många tror finns inget generellt förbud mot att dricka alkohol på allmän plats i Sverige. Däremot har varje kommun lokala ordningsföreskrifter där det anges exakt var det är förbjudet i just den kommunen.


Får man dricka alkohol på allmän plats

Frågan: Varför får man dricka alkohol på allmän plats i Lund Känner du dig orolig över att du själv eller någon i din närhet kommer att dricka för mycket alkohol under Kontakta SVT Nyheter Uppsala. SVAR Det finns inget lagstadgat förbud mot att dricka alkohol på offentlig plats. Karta: Här får du dricka alkohol i city.


I centrala Örebro är det förbjudet att dricka alkohol på allmän plats. Nu funderar man även på att utvidga området runt USÖ till en alkoholfri zon. I alla kommuner gäller däremot Alkohollagen och åldergränsen år när det gäller att dricka alkohol utomhus på offentlig plats , och inte på krogen. Om man under år kan man inte befatta sig med alkohol på ett lagligt sätt, bortsett från att man kan dricka på krogen, eller folköl eller starkcider, säger polisen Ola. Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar får inte utan tillstånd anordnas på offentliga platser.


Tillstånd att anordna offentlig tillställning krävs även i annat fall, om det är fråga om offentliga danstillställningar, tivolinöjen, marknader eller liknande nöjestillställningar eller tävlingar eller uppvisningar i motorsport eller flygning.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения