четверг, 22 декабря 2016 г.

Arbetsterapeut distans

Arbetsterapeut distans

Hitta Studera Till Arbetsterapeut nu på Kensaq. Att studera på distans ger möjligheter till mer flexibla studier men kräver också ett ansvar att självständigt planera och genomföra sina studier. Som arbetsterapeut kan du välja att utveckla dig till specialist i arbetsterapi eller till ledare, pedagog eller forskare. Dessa utvecklingsvägar ser olika ut och tar olika lång tid att uppnå.


Här hittar du utbildningar inom arbetsterapeut, Distans. Gå igenom listan för att hitta en utbildning som passar just dig. Vill du veta mer om någon av dem? Gör en intresseanmälan – så kontaktar utbildaren dig. Lycka till med ditt studiesökande!


Hej, jag bor i söder och har läst Arbetsterapi på distans i Norbotten. Ensam, var jag alldrig. Vi har haft mycket kontakt via mail, chat, skype, eller annat. Studenterna lär sig även hur tekniska hjälpmedel och förändringar i närmiljön kan möjliggöra aktivitet och delaktighet i samhället. En betydande del av undervisningen handlar om hur man som arbetsterapeut identifierar, analyserar och bedömer aktivitetsförmåga.


Arbetsterapeut distans

Under utbildningen lär du dig om samspelet mellan människa, miljö och aktivitet ur olika perspektiv, och utvecklar färdigheter i att skapa lösningar grundade i teori, forskning och beprövad erfarenhet. Arbetsterapeut en arbetar tillsammans med individer eller grupper inom samhället, för att förebygga, lösa eller mildra de begränsningar som sjukdom eller skada kan innebära i arbetslivet. Arbetsterapeuten ska kunna avgöra människors aktivitetsförmåga i olika miljöer och hur de hänger samman med hälsan. Jag ville tidigare bli sjuksköterska eller lärare, men insåg att arbetet som arbetsterapeut är den perfekta mixen för mig. Eftersom att jag hade studerat vid Örebro universitet innan jag började att läsa till arbetsterapeut var valet enkelt.


Jag trivs bra här och sökte Örebro i första hand. Du skriver även ett examensarbete där du själv får välja vilket ämne inom arbetsterapiområdet du vill fördjupa dig i. Blandningen mellan teori och praktik med fokus på aktivitet gör dig väl förberedd för yrket som arbetsterapeut. När du läser på distans kan du själv välja var och när du pluggar! Passa även på att jämföra utbildningar och läsa recensioner! Ett utvecklande arbete, där belöningen är att få hjälpa människor till ett självständigt liv.


I Sverige tiIIhör yrket arbetsterapeut tiII de så kaIIade legitimationsyrken. Arbetsterapeuter gör det möjligt för individer att leva ett självständigt liv genom att träna människor att komma tillbaka till en fungerande vardag efter en sjukdom eller skada, men också att leva väl med en medfödd funktionsnedsättning. Arbetar du som arbetsterapeut och har bestämt dig för att vidareutvecklas i din yrkesroll? Det första steget är att fundera över vilken slags utbildning som kan tänkas passa dig. Det finns allt från kortare kurser till längre program och vissa utbildningar bedrivs även på distans.


Få tid över till annat! Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till st företag kontaktar dig med rätt förslag!


Arbetsterapeut distans

Gemensamt för de allra flesta är att du behöver ha en dator och tillgång till internet. Mer information och förutsättningar för genomförande hittar du under respektive utbildning. Nedan finns arbetsterapeutprogrammets. Kreativitet och problemlösning är viktiga förutsättningar i arbetet. En legitimerad arbetsterapeut ska utifrån ett etiskt förhållningssätt och i överensstämmelse med vetenskap i samråd med klient kunna ansvara för utredningar, fastställa mål för och genomföra arbetsterapeutiska åtgärder, dokumentera och utvärdera åtgärderna.


Arbetsterapins mål är se till att alla människor klarar sina dagliga aktiviteter och får vardagen att fungera, antingen genom att återställa individens förlorade förmågor eller hjälpa hen att utveckla nya.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения