вторник, 20 декабря 2016 г.

Våld i nära relationer utbildning

Våld i nära relationer utbildning

Kungsbacka satsar på utbildning om våld. Alla anställda på förvaltningen för individ- och familjeomsorg, cirka 8personer, ska utbildas med stöd av webbkursen om våld som tagits fram av Nationellt centrum för kvinnofri Socialstyrelsen och. Kursens syfte är att ge dig en fördjupad bild av kunskapsläget vad gäller våld i nära relation med utgångspunkt i aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Våld i nära relationer riktar sig till dig som möter människor i ditt arbete. Definition av våld och utsatthet i nära relationer.


Mer konkret är det allt ifrån att bli förlöjligad till att utsättas för våldtäkt eller allvarliga hot. Arvin utbildning utbildar om våld i nära relationer. Vi erbjuder även konsultativt stöd till er som önskar börja screena om våldsutsatthet eller utveckla er verksamhet för ett mer kvalitativt och rättssäkert arbete med våld i nära relationer.


I Göteborgs Stads verksamheter ska det finnas kunskaper att upptäcka och bemöta vid våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Dialoga – kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld erbjuder flera kompetenshöjande utbildningar inom området. Nedan ser du våra olika utbildningar. Våldet är alltid en kränkning av de utsattas mänskliga rättigheter. Vi behöver utöka våra kunskaper i ämnet för att kunna uppmärksamma och hjälpa de människor som ofta lider i hemmet i tystnad.


Du får lära dig att använda MI kring våld i. Att ha kunskaper om våldet är viktigt för att kunna ge våldsutsatta ett bra bemötande och för att kunna arbeta förebyggande och förändra attityder i samhället. Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt och utbrett samhällsproblem såväl globalt som i Sverige. Synliggöra hur konsekvenserna av våldet påverkar de kvinnor, barn och män som påverkas av våldet. Ge kunskap så att kommunernas personal lätttare upptäcker tecken på våld och vågar fråga om våldet. De får fortlöpande en diger utbildning i ämnet våld i nära relationer.


Välkommen till Våldinärarelationer. Den är ett samarbete mellan VKV, Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer och Dialoga, Göteborg Stads kompetenscentrum om våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Intresset för utbildning om våld av redan yrkesverksamma har ökat markant på senare år. Detta som en följd av att kraven på att arbeta aktivt med att motverka våld i nära relationer och dess konsekvenser skärpts.


Det är ett hälsoproblem med fysiska och psykiska konsekvenser för den som utsätts. Inga förkunskaper krävs. Utbildningen är en basutbildning om våld i nära relationer som anordnas av VKV, Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer. Men det går att upptäcka och förebygga och för det krävs omfattade kunskaper i hur olika våldet kan se ut och vilka mekanismer som styr.


I relationer mellan äldre personer finns även specifika kännetecken som är viktiga att känna till. Utifrån filmerna kan du som möter våldsutsatta i ditt jobb få underlag i diskussioner med kollegor. Länk till del 1: Normalisering. Kursen riktar sig till studenter och verksamma inom exempelvis socialtjänst, rättsväsende, hälso- och sjukvård samt verksamma inom ideella organisationer.


Våld i nära relationer utbildning

Dialoga prioriterar uppdrag från yrkesgrupper vars arbete direkt påverkar barns livsvillkor utifrån våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Vuxna utsatta för våld i nära relation. Syfte med FREDA är att ge socialtjänsten och andra verksamheter stöd att identifiera och bedöma behov av skydd och stöd i arbetet med personer som utsatts för våld i nära relationer. Innehåll och genomförande Konstruktion.


Alternativ till våld Täby (ATV) ATV är ett behandlings- och kompetenscentrer för våld i nära relationer. ATV erbjuder stöd och behandling till män och kvinnor som har ett vålds - och aggressionsproblem eller blir utsatta för våld i en nära relation. De erbjuder också stöd till barn och unga som upplevt detta våld. Under utbildningen utgår vi från materialet ”Det finns stunder”, kommunens egna riktlinjer, Socialstyrelsens riktlinjer samt material med fokus på våld i äldre personers nära relationer. Vi lyfter med hjälp av film, interaktiva övningar och diskussion frågan om våld i äldres nära relationer.


Det är ett folkhälsoproblem, ett jämställdhetsproblem, ett socialt problem, ett samhällsekonomiskt problem och en. Vi talar om våld , våldets konsekvenser, den våldsutsattes resa, barns som upplever våld , särskilt utsatta grupper, att fråga om våld , bemötande, samverkan och myndigheters ansvar. Kursen ger dig kunskap om våld i nära relationer , det vill säga våld utfört av någon i ens närhet som man borde kunna lita på. Regeringen avser införa obligatoriska moment om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer i utbildningar till yrken som innebär möten med våldsutsatta kvinnor och barn.


De utbildningar som berörs är fysioterapeutexamen, juristexamen, läkarexamen, psykologexamen, sjuksköterskeexamen, socionomexamen och tandläkarexamen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения