пятница, 23 декабря 2016 г.

Fotplåt montering

Felaktig monterad fotplåt ? Har kollat runt lite mer nu och allt säger att han gjort rätt men att de flesta lägger plåten ovan bara för utseendets skull. Tydligen använder en del dubbla plåtar så får man garanterat rätt avrinning och slipper insynen på läkten. Detta innebär att du måste ta bort takpapp och läkt där fotplåten ska sitta, den gamla läkten och takpappen som du tar bort, kan du inte återanvända.


Fotplåten ska spikas under takpappen.

Den förstörs i samband med bortagandet. Rengöring efter montering Metallspån eller filspån på plåtbekläd-naden eller i takrännorna måste tas bort så snart monteringen är färdig. De kan rosta och orsaka missfärg-ning.


Underhåll Den hårda och släta ytan på Lindab profilerade plåt gör det svårt för mossa och alger att växa på väggbe-klädnad eller taktäckning. Detta krävs för att de följande fantompannorna ska stämma överrens med avståndet mellan bärläkten som är cm. Viktigt är att fotplåtarna följer en rak linje längs takfotssidan, eventuellt kan en lina användas som hjälp.


Både kantavslut och fotplåt tillverkas i rostfri plåt (respektive mm).

Veg Techs kantavslut finns med eller utan list av oljad ek. Höger sida på första plåten, fotplåt 1. Siktlinje Avstånd Takfot ca 2-mm Fig. Råd: Fäst de 3-första takplåtarna med ett fåtal skruvar tills du ser att du börjar rätt. Fäst däre er de resterande skruvarna, se gur 2. Byggrutan underlagspapp och takfotsplåt Daniel Hellström.


Fiskarhedenvillan 443views. Montering av vindskivor - Duration: 4:07. Vik våden på mitten längsled. Skär ett snitt i vikningen på vådens övre kortsida så att den avslutas med två tungor. För att skydda kanten på takbräderna och leda vattnet ner i hängrännan monteras alltid en bockad fotplåt nederst på taket.


Monteras på nedersta regeln vid takfoten. Skarva fotplåten med överlapp på cirka - mm. Passar till TP2 Stilpannan och Tp45.


Längs takfoten fästs en fotplåt , den fungerar som en dropplist för det vatten som avrinner från takytan och förhindrar att vattnet droppar på fasaden.

Tillverkas i rostfritt stål. Perforerad fotplåt för. En fotplåt sätter man längst ner på råsponten vid takfoten. Den leder ner regnvatten i hängrännan och man får ett snyggt avslut på taket som håller för väder och vind.


Under plåten skall man först lägga en bit underlagspapp som skall skydda mot eventuell kondens som kan bildas på plåten. Hängränna Vattnet från taket faller ned i hängrännan. Alltid med snabb leverans!


Professionell rådgivning.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения