понедельник, 12 сентября 2016 г.

Bandtäckt plåt montering

Använd alltid dold spikning eller klamring under bandtäckt plåt (plan plåt ), och vid tak - lutningar under 14°. Takvinkelguide finns på sidan 11. Plåtarna ska monteras nedifrån och upp. Kontrollera att den första plåten också har rät vinkel mot takets linje vid takfoten.


I följande monteringsan-visning är underlaget underlagspapp med takfotsbräda vid takfot.

Då vi tillverkar plåten själva får du alltid den längd du behöver för att undvika extra spillkostnader och skarvar. Kan läggas på både läkt och spontat underlag med en underlagspapp. Ett spontat underlag är att föredra då du kan gå på taket som du vill efter monteringen. Finns komplett med alla tillbehör. Placeringen av genomföringar kan också styra hur första plåten kapas, du vill undvika genomföringar genom falsarna.


Monteringen påbörjas alltid från takets högra kant. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar. Klammer av plåt som du själv klipper till ca 25x100mm, spikas eller skruvar i tak kanten, enligt nedan figur och ca 400mm mellan dem.

Detta görs bara för att hålla plåten under montage tiden, för sedan då man fått på vindskivan att hålla första och sista plåten. Lägg den första plåten på taket. Detta förhöjer takets linjespel samtidigt som funktionaliteten är bra och gör taket lättare att. Beslagning på skorstenar är utsatta detaljer. Plannja Trend 4ger ditt hus ett extra lyft.


Luftföroreningar kan snabbt ge upphov till korrosionsangrepp. Vid pannskorstenar har därför ofta blyplåt använts som överbeslag. Numera rekommenderas rostfri plåt.


Infästningarna kan ha korroderat av varför dessa måste kontrolleras. Vid montage på tak eller mark kan stativ användas för att vinkla panelerna från 0-grader mot solen. Vi lagerhåller en ställbar lösning men kan även erbjuda. I jämförelse med tegel är många typer av plåtar tio gånger lättare. Ett plåttak av aluminium väger inte mer än kg per moch en stålplåt cirka 5-kg per m2.


Men så tävlar fabrikanterna numera om att tillverka så tunn plåt som möjligt. Metallskiktet är oftast under mm och i de tunnaste plåtarna knappt mm. Band- och skivtäckta tak och fasader är inte längre bara en traditionell företeelse.

De isolerade takelementen levereras färdigställda för montering , anpassade för projektet med valda förmonterade taktillbehör. Takelementen består av en cellplastkärna med plåt på över- och undersida som är okänsligt för fukt, vilket medför att montering kan ske året om, även vid nederbörd. KOTIF levereras i par.


Konsol för montering av stege på släta tak med tätskikt av papp, PVC-duk eller bandtäckning. Tätas med EPDM 160×35. Kan även användas i kombination med IF- plåtar.


Max avstånd mellan konsolerna m. Lyckas med monteringen av ditt VELUX takfönster! Här hittar du våra monteringsanvisningar för takfönster, solskyd ljustunnlar, m. Svar: Plåt heter på engelska ”sheet” och jag har hört ordet ”sheeter” som benämning på plåtslagare. Men jag har också hört (amerikanska ) ”tin” för plåt och ”tinman”, som egentligen är ordet för bleckslagare.


Hej Har ett hus med c. Moderna plåtar är således tunnare än äldre modeller, och väger därmed också än mindre. Utseendet, det vill säga vilken plåtprofil som väljs, är i allmänhet en fråga om tycke och smak. Den vanliga takplåten har sin charm, det falsade plåttaket och plåt som har ett utseende som starkt påminner om takpannor är bara några av alternativen. Profilerad plåt skarvas med sid- och ändöverlapp.


I överlapp på tak anbringas tätning. Följ alltid tillverkarens monteringsanvisningar! Foto: Gasell Profil AB.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения