понедельник, 19 сентября 2016 г.

Hur gammal kan en sköldpadda bli

Hur gammal kan en sköldpadda bli

Sköldpaddor tillhör de djur som lever längst. Det finns berättelser om individer på upp emot 2år, men en del biologer menar att det är överdrivet. Det råder dock inga tvivel om att de stora havssköldpaddorna och de största landsköldpaddorna kan bli mycket gamla – minst lika gamla som människor.


Hur gammal kan en sköldpadda bli

Det finns flera arter av sköldpaddor kan bli mer än 1år gamla Äldste sköldpadda : En av de äldsta upptäckta sköldpaddorna var en jätte sköldpadda ( en havssköldpadda), som uppskattades till cirka år gammal när den blev fångad. Den äldsta kända fågeln är en grå jako, som i fångenskap har blivit år. Många anser dock att de kan bli upp till år. Den äldsta fågeln i naturen är en laysanalbatrosshona, som nu är år, och som överraskade alla genom att i februari förra året få en unge. I kräldjurens värld är det.


Kan jag idag köpa ett husdjur som se´n går i arv i generationer? Detta gör mig lite tveksam att skaffa en sköldpadda ! Den lever i alla jordens hav. Späckhuggaren har en mycket karakteristisk färgteckning, svart med vit buk och en vit fläck på sidorna. Hannarna kan bli upp till meter långa och väga upp till ton. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Deras ägg blir klotlika för det mesta, men en mindre del av dem blir också ovalformade. Deras äggvita är också vit, men proteinet som den innehåller är mycket annorlunda än fåglars och därför kan det inte stelna när man kokar äggen. Hos vissa arter bestämmer omgivningens temperatur om äggen ska bli till en hona eller hane.


Exakt hur gamla de kan bli är okänt, men det är inte ovanligt att de lever över 1år. En av världens mest berömda sköldpaddor , Harriet, var en galapagossköldpadda som när den dog beräknades vara 1år gammal. Till höger ses en amerikansk näbbmusart, Sorex cinereus, ett av de minsta kända däggdjuren med en vikt på 5-g.


Man vet inte hur gammal den kan bli , men data finns för dess släkting den vanliga näbbmusen (Sorex araneus) som är vanlig i Sverige. Den uppges väga 5-g och ha en maximal belagd ålder på år. Svar: Årsringar kan inte räknas på sköldpaddor för att få fram åldern.


Så det är svårt att veta ålder om man inte vet när den kläcktes. En liten hun till exempel en mops, kan bli ända upp till år. Så innan du skaffar din hund är det ovärderlig information att ta reda på ungefär vad din ras snittar på i ålder och hur gammal den kan tänkas bli. Hon var redan då en vuxen sköldpadda , fångad i Grekland av en svensk sjöman. Min farmor visste nog inte så väl hur en sköldpadda skulle skötas, men gjorde sitt bästa.


Tyvärr kan ni inte åldern av en sköldpadda av dess storlek. Faktiskt, nej, en röd eared reglaget inte växer till deras miljö. Om du matar den, kommer det att växa.


Så hur gammal kan en häst bli ? Hur länge lever en häst? Som nämnt ovan kan det skilja mycket beroende på ras och hur hästen har levt, men generellt blir hästar mellan och år. Den senare åldern är dock väldigt imponerande – det motsvarar en människa som nått 1år! Nu kan du förhoppningsvis mer om hur gammal en häst kan. Din hunds storlek och ras spelar stor roll för hur gammal man kan förvänta sig att hunden blir.


Hur gammal kan en sköldpadda bli

Tabellen nedan visar genomsnittlig livslängd för ett antal hundraser. Men många faktorer bidrar och du kan göra mycket för att din hund ska vara frisk och glad i många år. Och vi undrar om nån vet hur gammal en älg kan bli ? Och hur många horn den kan få?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения