понедельник, 26 сентября 2016 г.

Extacy skador

Lyckligtvis har de flesta överlevt efter intensivvård på sjukhuset – men alla var inte lika lyckliga. MINNET du beskriver är skador på bl. Antioxidanter klarar reducera oxidationen begränsat (möjligen fullständigt vid enstaka gånger med tillräcklig tid emellan) men tar så småningom slut. Skadorna är permanenta – Till en början ökar ecstasy flödet av signalsubstansen serotonin vilket får missbrukaren att må bra. Men drogen riskerar att skada serotoninsystemet såsom bilderna visar.


Extacy skador

Serotoninsystemet styr bland annat ilska, aggressivitet, sexualitet, aptit och ångest. Forskningen på området är behäftad med vissa svårigheter då ecstasy sällan används enskilt, utan även andra droger kan ha påverkat nervsystemet. Ett annat problem rör kausaliteten – d. Skador du kan få av extacy är hallucinationer vilket innebär att du kan uppleva saker som inte finns, du kan få domningar i benen, muskelspänningar, svettningar och du kan tom. Det kan hända för att du får hög kroppstemperatur och dricker för lite.


Vilka skador kan uppkomma? Det har förekommit dödsfall av Ecstasy – den senaste tiden pga av en variant som slarvigt kallas ”Superman” eller ”Stålmannen”. Namnet kommer från Supermanloggan på tabletten.


Det har hänt att ungdomar dansat i timmar på fester och blivit överhettade och avlidit. MDMA, känner ni till den drogen? Det är så Ecstasy kallas rent officiellt. Den kallas också för XTC, Mandy i Storbritannien och Molly i USA. Morfologiska skador på serotonerga banor kan påvisas med PET-kamera (f-MRI).


Ett av 1barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Stö tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgar FAS-föreningen – se kampanjen 1av100. Från slutet av samma decennium användes det även som festdrog bland ungdomar. Ecstasy har både centralstimulerande och hallucinogena egenskaper. Användes som ett psykoterapeutiskt medel under 60-talet.


Extacy skador

Faktum är att alla droger kan göra viss skada – från Alvedon till metamfetin. MDMA är definitivt på “mindre farligt”-sidan av skalan – speciellt om det görs på rätt sätt. Ecstasy går även under benämningarna e, adam, disco bicuits.


I användarkretsar finns det olika uppfattningar om hur effekten av narkotika kunde förstärkas. Ecstasy är ett syntetiskt ämne som aktiverar centrala nervsystemet. Kombinera MDMA med att äta antioxidanter, det är nämligen genom oxidativ stress som de neurotoxiska skadorna uppstår och djurförsök visar att vitaminunderskott ökar riskerna.


Jag gjorde det otroligt dumma och käkade Ectazy igår. Att en lobotomis skador leder till att patienten får bristande förmåga till själviakttagelse, och svårigheter att göra sin röst hör var sannolikt bidragande orsaker till att det tog några år att upptäcka metodens brister. Några symptom som slår mot kroppen när du sniffar är att du får hosta och blir rinnig i näsan, du får ofta huvudvärk och blir trött.


Din lever och dina njurar kan få allvarliga skador och det finns dem som dör på grund av att de sniffat. Antingen av andningsförlamning eller av hjärtstillestånd. På drugsmart hittar du information om alkohol och andra droger. Om du inte hittar den information du söker kan du ställa en anonym fråga till våra experter. Detektionstider och cut-off.


Extacy skador

Gränsvärdet bestämmer hur mycket narkotika det.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения