вторник, 13 сентября 2016 г.

Förälskelsens olika faser

I förälskelsen luckras gränserna mellan det egna jaget och den andra upp. Vetskap om dessa faser kan hjälpa oss att känna oss till freds och säkra i förhållandet när det utvecklas. Förälskelsens psykologi.


Precis som att personer förändras är det sant att vi även lär oss, växer och mognar i våra förhållanden, och med detta i åtanke kan vi fullt ut njuta av förhållandet med personen som vi valt att dela våra liv med. Serotoninen sjunker istället, och det är det som gör att du låser på en person. Fasen håller i sig i år- år, sen sjunker nivån och vi upptäcker saker vi retar oss på. Saker som varit där helt iden, men som du inte har märkt på grund av förälskelsen.


En annan fas är långvarig kärlek. Att träffa varandras familjer, flytta ihop, kanske gifta sig, få barn, detta är alla viktiga milstolpar i en relation. Men det finns också andra faser i ett förhållande, sådana som bara du och din partner märker av. Samtidigt är dessa faser något som de flesta par upplever, om än vid olika tidpunkter.


Efter denna fas kommer särskiljandets fas. Vardagen sätter in och man börjar mer och mer se den andra som den verkliga person den är. I denna fas gäller det att hitta vem just jag är i den här relationen. Det finns andra namn på dessa faser man går igenom…. Samarbetsfasen, anpassningsfasen och förnyelsefasen.


I jämförelse kan fas och verka tämligen oförargliga. Dock går inte alla par in i den och dessutom kräver den att man känt varann ett tag och vågar släppa på vissa spärrar. Man måste till exempel ha börjat fisa med varann innan man kan äntra denna den värsta av faser.


Detsamma gäller om dina lungor av olika anledningar är påverkade, till exempel om du har astma eller KOL, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek. Har du tänkt på att du brukar gå igenom vissa faser när du får en förkylning? Kanske dyker symptomen upp i samma ordning varje gång? Hur smakar förälskelsen ? Ljuva vår, ljuva kärlek.


I dag vet forskarna exakt vad det är som händer i våra hjärnor när vi försvinner in i omtumlande förälskelse. Biologiskt kan känslan liknas vid ett narkotikarus, så stark är den. Och lika underbar som besvarad kärlek är, lika ont gör ett svek. Så har vi då kommit till slutet av Idags sommarserie om Kärlekens väsen. De glada dagarna är till ända.


Antingen skiljs vi åt, eller så fortsätter vi - på allvar. Kärlek är att vilja främja någon annans och den gemensamma utvecklingen”, säger psykoanalytikern Tomas Böhm. Upplev kärleken på Bohusläns museum i Uddevalla. Utställningen Hjärtats rum tar med besökarna på en vandring genom kärlekens olika stadier – från första förälskelsen till kärlek i vardagen till separation. Bröllopsklänningar, hjärtan av olika konstnärer,.


I fall där sorgen beror på ett uppbrott kan det t. Självklart går alla igenom sorgeprocessen på olika sätt, och det är inte alla som följer alla faser. Sårläkningsprocessens olika faser överlappar i praktiken varandra men kan vara bra att känna till eftersom sårets förslutning, läkningsgrad och den ökande elasticiteten i den nya vävnaden ingår i sårläkningsprocessen. I internationell litteratur beskrivs sårläkningsprocessen på flera olika sätt, exempelvis ibland med fyra faser. Faserna beskrivs ofta som att de följer efter varandra i en bestämd ordning. Men ofta sker förändringarna lite i taget och du kan svänga fram och tillbaka mellan dem.


Förälskelsens olika faser

En fas börjar inte där den andra slutat, utan de går ofta i varandra. Här hittar du information om hur du kontaktar de olika avdelningarna på DN,. Alzheimers sjukdom har ett utdraget förlopp under tre - fyra till över tio år, i vissa fall ännu längre.


Förloppet kan delas in i olika faser. I varje fas är vissa symptom och tilllstånd mer framträdande. Exakt när sjukdomen börjar går inte att svara på.


Förälskelsens olika faser

Symtomen kommer smygande, i regel under en lång tid.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения