пятница, 16 сентября 2016 г.

Barnäktenskap islam

Barnäktenskap islam

Ny statistik visar också att det är möjligt med en positiv utveckling på den afrikanska kontinenten. Det är alltså inte bara i muslimska länder detta är vanligt utan det är fattigdom som gör att föräldrar gifter bort sina barn. Rasister av olika slag påstår att pedofili är satt i system inom islam , att muslimer anser sig ha ”rätt” att kräva barnäktenskap. Folk som är riksdagsmän har stött kampanjer för att utmåla alla muslimer som potentiella pedofiler. Avpixlat anser att muslimer (och kulturrelativister) försöker införa barnäktenskap i Sverige också.


Barnäktenskap islam

Jemen är ett av världens mest drabbade länder när det gäller barnäktenskap. Barnäktenskap är i sig ett stort problem. Att flickor tvingas in i äktenskap vid ung ålder, i en tid där barn faktiskt är barn och inte blir vuxna samtidigt som de når en biologisk mogna bör bekämpas med alla möjliga medel. I praktiken har barnäktenskap blivit ovanliga på de flesta håll i den muslimska världen. Utvecklingen ser naturligtvis olika ut i olika länder.


Ny lag ska förbjuda barnäktenskap - 12-åring fick skilsmässa. I parlamentet i Jemen ligger nu ett lagförslag där barnäktenskap ska förbjudas. I fortsättningen ska minimiåldern för flickor vara år och för pojkar år, rapporterar BBC. Sally al-Sabahi fick i helgen igenom en skilsmässa.


Barnäktenskap islam

Det sägs att barnäktenskap ökar igen som följ av krig. Fattiga familjer gifter bort sina barn för att minska barnaskaran och få en inkomst. I vissa kulturer tror man att det bringar lycka, i andra ses det som ett sätt att skydda flickorna mot sexuellt vål en som har mist oskulden är inget värt på giftermålsmarknaden. Kvinnans rätt till brudgåva fastslås i Koranen (4:4). Idag kan utländska barnäktenskap erkännas i Sverige om ingen av parterna hade anknytning hit när äktenskapet ingicks.


De nya reglerna innebär ett förbud mot att erkänna utländska barnäktenskap , oavsett vilken anknytning till Sverige som personerna hade när äktenskapet ingicks eller hur gamla de är när frågan prövas av en myndighet. När en film från bröllopet mellan den 11-åriga flickan och hennes minst dubbelt så gamla make uppmärksammades av den iranska kvinnosakskämpen Masih Alinejad. Praxis på 600-talet var vidriga inte bara i Mellanöstern. Skillnaden är att ingen europé idag skulle rättfärdiga barnäktenskap med att någon person på 600-talet var pedofil.


I onsdags beslutade Hässleholms kommunstyrelse att ställa sig bakom hur kommunen avser hantera fall av barnäktenskap. Tyvärr måste vi konstatera att kommuner och stat, via direkta eller indirekta medel till organisationer, cementerar en kultur där flickor far illa. Kommuner, rättsväsen och politiker, har totalt tappat kontrollen. Att ”låta symbolen vara” innebär i detta fall att tillåta barnäktenskap i enlighet med profetens tradition. Slöja får inte kritiseras?


The most suitable time for a girl to get married is the time when the girl can have her first menstrual period in her husband's house rather than her father's home. Islam och barnäktenskap. Ankara, Turkiets huvudsta med sin familj för fyra år sedan.


Det skriver idag EU-parlamentarikern Anna Hedh (S), landstingsrådet Jessica Rydell (MP) och Leila Ben Larbi (V) på Barometerns debattsida och meddelar samtidigt att Metoo-kampen skall leva vidare i Kalmar län. Ayaan Hirsi Ali vittnade förra veckan inför ett utskott om politisk islam , men fick inte en enda fråga från kvinnliga demokratiska senatorer. Kvinnor som kritiserar islam tystas av feminister, som beklagar att frågor om hederskultur och andra avarter ens lyfts.


Att gifta sig enligt egyptisk sed. Eftersom Egypten tillhör religionen islam har samhället speciella seder i många sammanhang och det gäller även for det tillfälle då man gifter sig. Enligt uppgifter till bloggen Muslimska friskolan rör det sig om en skolkurator som känt till en mängd barnäktenskap. Anmälan vill ta reda på om en kurator kan känna till när minderåriga gifts bort utomlands i exempelvis muslimska länder och därefter återvänder till Sverige, utan att förhindra saken.


Ni som besökt min blogg tidigare har knappast undgått att lägga märke till att den innehåller en hel del material om islam och muslimer.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения