понедельник, 28 сентября 2015 г.

Bra böcker att läsa ungdom

Bra böcker att läsa ungdom

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! Jag är inte bara boknör utan lärare också och har därför satt ihop en lista med böcker som jag tror är bra att läsa i skolan tillsammans med eleverna.


Bra böcker att läsa ungdom

Jag tror på läsning av gemensamma böcker , antingen i helklass eller i mindre grupper. Om du nästan aldrig läst böcker så kan det vara bra att börja med något lättsmält. Böcker som är intressanta och fångar ens intresse, men som inte nödvändigtvis kräver alltför mycket tankeverksamhet. Brukar nästan aldrig läsa böcker , men om man nu ska göra det så kan det väl vara bra att läsa en bok som någon annan.


Se även vart du kan köpa böckerna till bäst pris. Philip Pullman – författaren bakom trilogin – gör ett bra jobb med att beskriva både platser, händelser och karaktärer. För att man inte kan sluta läsa. Karl Ove Knausgårds projekt att skriva sex tjocka böcker om sig själv med titeln ”Min kamp” liknar ingenting annat.


Han är obönhörligt utlämnande. Han gör bort sig på alla möjliga sätt och läsaren är så nära författaren att man nästan tycker sig kunna ta på honom. Ofta brukar sådana listor heta något i stil med ”1böcker du bör ha läst innan du dör”, något vi tycker känns både lite stressigt och en gnutta makabert. Därför presenterar vi här en lite kortare lista med några riktiga pärlor i världens stora litteratuskatt i form av böcker du bör ha läst – helt utan dödshot!


Högläsningstips för barn från ca år och uppåt, riktade till pedagoger, föräldrar och andra intresserade. En del av tipsen passar bra att föra etiska samtal kring i skolan eller hemma medan andra erbjuder en fin läsupplevelse. Vi rekommenderar att pedagoger först läser boken själva innan ni läser den högt för en grupp barn.


Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa , recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. Här är de bästa ljudbokstjänsterna. Prova alla gratis utan bindningstid.


Lata sommardagar och noll stress. Semestern är snart här och vad passar då bättre än en riktigt bra bok ? Och det har visat sig att dessa böcker har varit några av de bästa jag läst. Det handlar om att man måste hitta sin genre för när man har gjort det finns det en hel värld av nya böcker och karaktärer att uppleva. Så gör dig en kopp te, ta fram en bra bok , och bara njut att den fina litteraturen du har framför dig.


En annan fördel med böckerna är att serien numera är komplett! Tyvärr falnar denna serien lite på slutet och de sista böckerna är inte så bra på att binda ihop berättelsen som man skulle önska. Eriksons böcker är något av en vattendelare (antingen älskar du dem eller hatar dem) men han är absolut värd att läsa. Bokstunder i skolan kan inte vara minuter långa.


Då hinner man inte komma in i boken om man läser lite långsamt, och då blir det aldrig roligt att läsa , säger Magnus Ljunggren. Var öppen för att barn (och vuxna) läser olika. En del läser helst på kvällen, en del på morgonen, en del läser hela tiden, en del läser. Vilken bok tycker du att man ska läsa i sommar? Trilogin om Systemet av Anna Jakobsson Lund.


Tredje principen och Aldrig ensamma får sitt avslut i september när Enda vägen släpps. Under tiden rekommenderar vi att man besöker Brutalt Bra Pocket bloggen i stället, då denna del av projektet snart kommer att braka in i era sinnen med full kraft. Barn klarar inte skolans krav om de inte läser böcker på fritiden. Barn som läser får bättre betyg, inte bara i svenska, utan i alla ämnen.


Läsningen är nödvändig för att barnets språk och tänkande ska utvecklas. Aftonbladets Ingalill Mosander tipsar om bra barnböcker.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения