понедельник, 7 сентября 2015 г.

Eft parterapi

Välkommen till Stockholm EFT Center som utbildar terapeuter inom emotionellt fokuserad terapi - individuell terapi, parterapi och familjterapi. De styrker att EFT är effektiv. EFT har hög generaliserbarhet då den har gått att använda med många olika typer av par med varierande relationsproblem. Den har en bred tillämpning.


EFT bygger på den första sammanhängande och ordentligt validerade teorin om kärleken mellan vuxna – anknytningsteorin. Metoden har ett känslomässigt fokus och syftar till att skapa trygga känslomässiga band i parrelationen.

Vår utgångspunkt är att en välfungerande parrelation är nyckeln till fysisk och psykisk hälsa. Vi tillämpar EFT , Emotionally Focused Therapy for Couples i vårt arbete med parrelationer. EFT är en välrenommerad metod för parterapi i världen idag. Av de par som genomgått parterapi enligt EFT blir – helt kvitt sina problem.


Jag arbetar med Emotionellt fokuserad parterapi ( EFT ). Det är en evidensbaserad (vetenskapligt bevisad) metod för parterapi , vilket innebär att den har en tydlig struktur och har utvärderats vid ett flertal tillfällen. Den metod jag använder heter EFT , Emotionally Focused Therapy for Couples och är en av världens mest utvärderade metoder för parterapi. Forskningsresultaten är mycket goda.


Vi talar om en strukturerad terapi i olika steg som upplevs som logiska och därför skapar trygghet i arbetet.

EFT betyder Emotionally Focused Therapy for Couples eller på svenska Emotionellt Fokuserad Parterapi. EFT har utvecklats i USA och Kanada av framför allt Susan Johnsson och Lesley Greenberg sedan tidigt 80-tal. Susan Johnson är chef för ICEEFT, the International Center for Excellence in EFT , Ottawa, Kanada.


Externship er et 4-dagers grunnkurs som gir en grundig innføring i EFT - modellen. Deltakerne vil få en større forståelse av teorien bak metoden, lære seg å forstå parproblemer i et tilknytningsperspektiv, og få en oversikt over trinnene og fasene i terapiarbeidet. Inte sällan ger EFT resultat som är mycket imponerande och jag ser metoden som den saknade pusselbiten - ett viktigt tillskott inom framtidens medicin! Jag heter Per Thuresson och erbjuder EFT -utbildning och behandlingar. Grundkursen i EFT kommer att ge dig grundläggande kunskaper i Emotionellt Fokuserad Parterapi.


Du kommer lära dig hur man praktiskt arbetar med anknytningsteorin som grund i parterapi. Kursen är första steget i processen att bli certifierad EFT -terapeut. EFT- parterapi är en evidensbaserad (vetenskapligt bevisad) meto vilket innebär att den har en tydlig struktur och har utvärderats vid ett flertal tillfällen. I parterapin sätts känslorna i fokus eftersom det är de som driver hur paret samspelar med varandra. Andra former och inriktningar av parterapi är bl.


EFT ), integrativ beteendeterapi för par (IBCT), och kognitiv beteendeterapi för par. EFT fokuserar på förståelse av varandras känslor och att förstärka en ”vi-känsla”. Första avsnittet kring vad kärlek är.


Synsättet som speglar svaret på frågan är emotionellt fokuserad terapi ( EFT ). Vi går in och svarar på ”Vad kärlek är” med hjälp av anknytningsteorin och EFT. Förhoppningsvis kan vi hjälpa terapeuter som jobbar med parterapi att fokusera deras arbete.

Den parterapi som vi arbetar med ( EFT ) baseras på Johns Bowlby´s anknytningsteori. Tillsammans med er terapeut kan du och din partner utforska vilka problem ni har i er parrelation och hur dessa hänger samman med erfarenheter från tidiga relationer i barndomen. Om du vill komma på enskilda samtal med samma tema går det också bra.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения