вторник, 15 сентября 2015 г.

Hypokondri symptom

Hypokondri är en ständig rädsla att bli allvarligt sjuk eller tro att du redan är det. Hypokondri väcker många principiellt viktiga frågor, om liv och dö hälsa och sjukdom och betydelsen av att kunna ta beslut trots tvivel. Från att vara en diagnos med få behandlingsmöjligheter och dyster prognos har hypokondri blivit ett tillstånd som är föremål för ett betydande intresse och som har en god prognos.


Symptom på hypokondri är att hela tiden tro att du är allvarligt sjuk och att försöka hitta symptom på detta. Men det omvända gäller också.

Ett oroligt psyke kan framkalla verkliga fysiska symptom , ibland ganska dramatiska, till exempel hjärtklappning, synrubbningar eller kräkningar – trots att kroppen är frisk. En ond cirkel kan uppstå, där de psykosomatiska symptomen tolkas som tecken på en rent fysisk sjukdom. Misstänker du att du lider av hypokondri ? Gör ett test här för att se hur många av symptomen på hypokondri som stämmer in på dig.


Människor med hypokondri upplever en cykel av påträngande tankar följt av tvångsmässig kontroll, mycket likt symptomen vid tvångssyndrom. Personer med hypokondri är rädda för att ha en sjukdom, patienter med OCD oroar sig om att få en sjukdom eller att överföra en sjukdom till andra. Symtom vid hypokondri -Överdriven oro för att ha eller för att bli sjuk i en allvarlig sjukdom.


Du letar efter sjukdomstecken på din kropp, till exempel knölar, eller lyfter tunga saker för att se om muskelkraften har försämrats.

Hypokondri innebär en ogrundad övertygelse om, eller överdriven rädsla för, att själv ha eller utveckla en svår sjukdom. I vardagligt tal används begreppet ofta synonymt med hälsoångest, nosomani och inbillningssjuka. Hypokondri skiljer sig från simulering och Münchhausens syndrom , där patienten medvetet förfalskar sjukdomssymptom. Vi är nog många som varit på väg att gå under av hypokondri.


Jag sökte på eget bevåg psykologhjälp när jag efter flera års återkommande, och periodvis outhärdlig, oro för ALS och MS (där somatiska symptom som domningar och muskelsvaghet etc inte gjorde saken bättre). Fick även ”akut hudcancer”. Det går att lindra och behandla ångest med egenvår terapi och med medicin. Hypokondri Den vetenskapliga definitionen: Hypokondri Kännetecknas av en ständig upptagenhet med möjligheten att ha en eller flera allvarliga och progredierande kroppsliga sjukdomar. Patienten klagar ständigt över kroppsliga symtom eller är ständigt upptagen av sitt utseende.


Läkemedelsbehandling syftar till att lugna patienten, att trubba av rå nerv av hans plågade själ. För att göra detta, är patienten ordinerats en kurs av antidepressiva medel. Om komplicerade akut hypokondri neurotiska symptom , gör läkaren en val till förmån för mer allvarliga droger - neuroleptika eller lugnande medel. Inte hypokondri vet inte mitt problem, men jag undviker läkarvård för rädslan att höra riktiga symptom och diagnoser skrämmer mig mer än att inte veta. Stark yrsel, plötslig bröstsmärta eller en annan kroppslig avvikelse fick oss, åtminstone för ett ögonblick, ur balans.


Erland Axelsson, legitimerad psykolog och doktoran skriver om hälsoångest (tidigare hypokondri ) och internetterapi med KBT i en specialskriven text för Netdoktor. Tror jag har hypokondri , men har fysiska symtom. Kan man framkalla fysiska symtom?

Hade nämligen en klumpkänsla mitt på halsen. Hälsoångest ( Hypokondri ) Hypokondri , eller hälsoångest, inneb är en stark rädsla för att drabbas av, eller redan ha drabbats av, en allvarlig sjukdom som exempelvis cancer, hjärt- och kärlsjukdom eller neurologisk sjukdom. Denna rädsla är grundad i en feltolkning av kroppsliga symptom som leder till ångest.


Om en patient är övertygad om att ha symptom för en eller flera allvarliga sjukdomar som det inte går att hitta spår av med medicinska instrument (eller andra vetenskapliga metoder) samtidigt som patienten vägrar lyssna på argument från flera olika läkare att symptomen är psykiska så kan man ge diagnosen hypokondri.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения