четверг, 24 сентября 2015 г.

Könskorrigering sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Lagen kräver att den som på grund av transsexualism ansöker om könskorrigering ska vara minst år gammal och måste ha bott i landet minst ett år, för att kunna ges tillstånd till ny juridisk könstillhörighet och könskorrigerande kirurgiska ingrepp. Här samlar vi alla artiklar om Könskorrigering. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Könsdysfori, Ledare kolumnister och Ledarredaktionen.


Könskorrigering sverige

Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Könskorrigering är: Könsdysfori, Transfrågor, Hbtq och Christopher Gillberg. Diagnosen könsdysfori beskriver lidandet som uppstår när kroppen och det upplevda könet inte stämmer överens. Tidigare fanns få personer med diagnosen i Sverige , men en ny och växande patientgrupp har börjat komma till landets mottagningar: Unga flickor som upplever att de är pojkar och vill genomgå en könskorrigering. Utredningsperioden syftar även till att ge patienten tid att fundera över sin identitet och förankra sina planer hos närstående, vänner, skola och arbetsplats. Målsättningen är att personen ska vara väl informerad om vad en framtida könskorrigering innebär.


Stödsamtal erbjuds till alla i patientens närhet under hela processen. I den senaste versionen (DSM-5) används beteckningen könsdysfori (tidigare könsidentitetsstörning i DSM-IV), me­dan benämningen i ICD-alltjämt är transsexualism (F6). Vanessa López säger att en könskorrigering i Spanien kostar så pass mycket pengar att majoriteten av de transsexuella som fötts män inte opererar sig. Där insåg jag att det inte var något fel att vara en tjej med snopp.


Spanien har kommit så mycket längre på den punkten än vad vi gjort i Sverige. Den här artikeln handlar om behandling av transsexuella patienter och vuxna intersexuella. För byte av juridisk könstillhörighet, se Juridiskt kön och Könskorrigering i Sverige.


Könskorrigering eller könskorrigerande behandling är den medicinska och kirurgiska behandling som används för att ändra en persons kroppsliga kön. Här finns statistik presenterad som grafik och diagram. Vi vill att alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med hjälp av.


KÖNSKORRIGERING KVINNA TILL MAN Mastektomi Juridiskt finns det möjlighet att avlägsna brösten sent under utredningsfasen, men det utförs som regel inte utan att diagnosen transsexualism är ställd samt att det hos patienten och utredaren finns en avsikt att gå vidare med en ansökan om ändrad könsidentitet. Unga som inte känner sig hemma i sina kroppar och som tar kontakt med vården för att göra en så kallad könskorrigering har ökat. Detta enligt en undersökning som Uppdrag granskning i SVT har gjort och som tas upp i kvälles program. Könskorrigering Markus Wiechel har frågat mig om det är min och regeringens uppfattning att en 15-åring är mer mogen att fatta beslut om att korrigera sitt kön än att exempelvis köra bil, köpa folköl eller gifta sig. Frågeställaren undrar också vad jag och regeringen baserar vårt ställningstagande på.


Hans Linde (V) till Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) Att kunna få uttrycka sin könsidentitet på sina egna villkor är att betrakta som en grundläggande mänsklig rättighet. Det är en rättighet som trots detta inte respekteras i Sverige. Vi tror att vi är unika i Sverige på det och därför vill vi knyta ihop säcken och skapa ett kunskapscentrum.


Könskorrigering sverige

Sätta upp en skylt och slå oss lite för bröstet helt enkelt. Eva-Lena Zetterlund är chef på Sinnescentrum på universitetssjukhuset, dit det nya kunskapscentret ska höra. Här kan du jämföra hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens kvalitet i hela Sverige. När könsidentiteten inte stämmer överens med hur man ser ut, kan det orsaka stort lidande för den drabbade. Antalet personer med könsdysfori ökar både i Sverige och i andra länder.


Men väldigt få ångrar en könskorrigering. Jag menar därför att en könskorrigering eller könsbyte i den här meningen, den avgörande meningen, är omöjlig. Ett avlägsnande av könsorgan förändrar inte min könsidentitet, min upplevda könstillhörighet.


Könskorrigering sverige

Den kan ha stor och betydelsefull påverkan för mitt välmående, absolut, men inte för min identitet. Svensk överläkare: Liten risk för sjukdomar vid könskorrigering Gruppen transsexuella drabbas i högre grad av både psykisk och fysisk ohälsa. Det säger Stefan Arver, överläkare på Karolinska sjukhuset.


Han poängterar dock att detta oftast inte har med själva könsbytesbehandlingen att göra. Sverige har totalt sex kliniker för människor som söker könsutredningar. Flera har åldersgränser på mellan till år, men den stora ökningen kräver mer resurser. Bara i Stockholm kommer det mellan och procent fler remisser varje år från personer i alla åldrar som vill göra en utredning. Könskorrigeringar är en växande trend och allt yngre tonåringar i Sverige upplever att de har fötts i fel kropp.


Det rapporterar SVT:s Uppdrag granskning i sitt senaste program. Samtidigt saknas uppföljande forskning om den nya patientgruppen. Svenska Fotbollförbundet uppdaterar sina bestämmelser.


Nu införs möjligheten för den som gjort en könskorrigering eller inte känner sig hemma hos det kön man har juridiskt, att söka dispens. Syftet är att skapa ett mer inkluderande tävlingsreglemente, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till Fotbollskanalen. Sverige blir det första landet i världen som erbjuder möjligheten att ändra juridiskt kön efter utredning. Samma år började även behandling med hormonterapi och kirurgi att erbjudas i Sverige.


Patientföreningen Benjamin bildas, Sveriges första organisation för transsexuella.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения