вторник, 15 сентября 2015 г.

Hur påverkar träning kroppen fysiskt och psykiskt

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Så påverkar träning din mentala hälsa. Alla vet att fysisk aktivitet är bra för kroppen.


Men visste du att träning även kan vara väldigt viktigt för ditt psykiska välbefinnande?

I artikeln nedan listar vi hur en rask promena en tur med cykeln, eller ett pass på gymmet kan få dig att må bättre mentalt. Träningens effekt på depression och ångest. Hur träning kan påverka depression, ångest och liknande tillstånd är värt ett eget avsnitt, och något som har uppmärksammats en del i media nyligen.


I början av denna artikel nämnde jag tre signalsubstanser – serotonin, dopamin och noradrenalin (det finns flera). Detta samband är däremot komplext och vår förståelse för hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan och kognitiva funktioner är fortfarande mycket begränsad. Trots att det finns en mängd studier som visar på ett samband mellan träning och kognition så finns det även en mängd studier som inte har visat på något samband (6).


All form av rörelse påverkar din kropp positivt. Lagom träning kan ge stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett.

Det ökar också din rörlighet och balans som i sin tur minskar risken för fallskador och benbrott. Enbart muskelstärkande fysisk träning förbättrar dock också en rad mentala förmågor, som koncentration och förmågan att planera. Hälsoeffekter för barn och ungdomar.


Forskningen har visat att barn som rör sig mycket har en låg risk för fetma, får bättre motorik, kognitiva egenskaper och starkare skelett. Aktiv träning öka cirkulationen och hjälper kroppen att avgifta sig själv från olika sorters toxiner. Du kan även med fördel fasta någon dag varannan vecka för att öka kroppen avgiftning ytterliggare, då du avstår helt från fast föda eller bara äter lättare föda som exempelvis frukt. Hur fysisk träning kan förebygga och behandla cancer är en komplex fråga eftersom det även handlar om en mängd övriga faktorer som kan spela roll, exempelvis kost, sömn, rökning och stress.


För att få mat för dagen och överleva krävdes en fysisk ansträngning. En hel del forskning har bedrivits om fysisk aktivitet och hur det påverkar vår kropp. För att vi ska må bra och skydda oss från skador kräver kroppen rörelse, säger Jan Henriksson, professor i arbetsfysiologi vid Karolinska institutet.


Depressionen kommer krypa tillbaka och gör sig sakta alltmer påmind. Inte för hur detta påverkar visuella resultat, utan för hur det känns. Avsaknaden av endorfiner, rörelse och fysisk aktivitet, får mig att må mentalt dåligt. När jag kommer tillbaka till träningen försvinner symptomen och jag börjar hitta tillbaka till verkligheten. Vill du uppleva de positiva effekterna av hur kroppen påverkas fysiskt och psykiskt av träning ? Välkommen in till oss på First Class Gym.


Vi erbjuder träning i alla former, både i vårt gym och på våra träningspass. Hon menar att stress påverkar oss mer än vi tror, både fysiskt och psykiskt. Hur kan träning påverka hjärnan?

Anders Hansen berättar i sina inspirerande böcker om hur framförallt aerob träning minskar ångest, förbättrar minne och kognitiva funktioner. Här är saker som händer med kroppen när du är. För att kroppen och psyket ska klara av att utsättas för stress behöver den återhämta sig med jämna mellanrum. Att skapa sig en egen tid för avslappning, meditation och fysisk träning kan ha en positiv effekt på långvariga stressymptom.


Trots att de flesta lyckligtvis blir bra igen är det naturligtvis bäst om vi kan undvika långvarig stress. Stress påverkar oss både fysiskt och psykiskt. Vi har fått en specialist att ge oss sina bästa råd och verktyg så att du kan rusta dig så bra som möjligt mot stress.


I sin bok skriver psykiatern Jill Taube att vården borde bry sig mer om hur kroppen har bidragit till depressionen. Eller hur kroppen kan bidra till att läka själens krämpor. Därför botar träning en lindrig depression lika effektivt som medicin. Fysisk aktivitet får hjärnan att bilda nya celler.


Hur åldrandet uppfattas påverkas av kroppens fysiska förändringar och hur individen själv förhåller sig till dessa förändringar. Simone de Beauvoir skriver i sin bok Ålderdomen att inget är ren natur, inte ens kroppen , utan förluster, förändringar och svagheter kan kompenseras både på det praktiska och det intellektuella planet och sker både reflexmässigt och genom kunskap. Hur påverkar träning kroppen fysiskt och psykiskt - Därför mår man psykiskt bra av fysisk träning - Hälsodjungeln.


Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog. Forskning visar att det går att hålla hjärnan ung genom fysisk aktivitet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения