вторник, 29 сентября 2015 г.

Gå i pension vid 55

Vi erbjuder expertrådgivning för ditt pensionssparande. På Bodystore hittar du ett stort utbud av produkter från VIDA online. I en grupp med aktienördar som jag är med i är grundarinnans ambition att gå i pension vid år istället för vid 1år eller jag menar eller eller.


För superlänge sedan sa jag att jag skulle kolla vad som hände med den allmänna pensionen om man valde att gå i pension vid år. Finns livförsäkringar?

Gå igenom de här trygghetsfaktorerna innan du går i pension. Använd tiden före pensionen till att ringa runt till de bolag som förvaltat dina pengar och ta reda på hur utbetalningarna kommer att se ut. Där får du en bra överblick över hur det ser ut för dig, och ungefär hur mycket du kommer att få i total pension per månad vid olika pensionsåldrar. Men hur stort problemet är med att -åringar, eller för den delen 56- eller 57-åringar, lämnar arbetslivet med hjälp av tjänstepensionen har det alltså ännu inte gått att få någon uppfattning om. Inte heller vill Ingemar Eriksson säga om han tror att möjligheten att ta ut från tjänstepensionen vid års ålder tas bort.


För att gå i pension vid med denna pension behöver du miljoner skattade kronor. Du behöver alltså börja spara när du är år.

Eller gå ner väsentligt i levnadsstandard. Standardmässigt brukar den vanliga svensken vakna till i 45-årsåldern. Tänk på att du inte behöver ta ut pension bara för att du slutar jobba. Pensionen blir lägre om du tar ut den tidigt. Sedan måste ni räkna med att om ni går i pension vid så sjunker pensionen avsevärt mycket, det kommer säkert bli svårt att överleva med de pengarna efter 65.


Men har man huset betalt och inga utgifter kan det gå runt. Dock ingen drömpension att leva på kronan varje månad. Du kan gå både tidigare eller senare.


Gå in på Minpension och se hur mycket tjänstepension du får vid de olika uttagstiderna. Börja med att kontrollera att all tjänstepension och privat pension finns med. Jämför med dina årsbesked. Det bestämmer du själv. Om det inte skulle gå att göra prognos för någon viss uttagsperio kan du kontakta pensionsbolagen.


När du har gått i pension och din förmånsbestämda ålderspension har börjat betalas ut kan du inte ändra dig och välja att pensionen ska betalas ut vid ett senare tillfälle. Om du går tidigt i pension blir pensionen lägre eftersom den pension du tjänat in ska räcka under flera år.

Om du vill gå i pension vid års ålder behöver du inte själv kontakta försäkringsbolagen. De kommer att höra av sig till dig en tid innan och be dig svara på frågor om hur du vill ta ut din pension – fem år, livet ut eller något däremellan. För premiebestämd pension går det att tidigast göra uttag från års ålder.


Logga in på Dina sidor för att se hur mycket du preliminärt kommer att få i pension per månad från AMF. Förmånsbestämd pension betalas ut livsvarigt. När du bestämt dig signerar du ändringen med e-legitimition. Många drömmer om pension vid – men att hoppa av ekorrhjulet redan innan man fyller 40?


Inom tio år ska de vara ekonomiskt oberoende. I slutändan handlar det om att få mer balans i livet, säger Eric Skopal.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения