пятница, 11 сентября 2015 г.

Giftas sammanfattning

Novellen handlar om en kvinna och en man som gifter sig. De har båda samma tankar om att äktenskapet ska vara jämlikt, kvinnan ska inte vara hushållerska och leva på mannen! De har bestämt sig för att inte ha några barn och har separata sovrum med en ateljé emellan. Det har jag ingen aning om, eftersom jag aldrig har läst något av Ibsen.


Och så kom han, räddaren, riddaren. Riddaren var grosshandlare, och hade ärvt en gammal god affär vid Skeppsbron.

Han hade lugna, stilla vanor och längtade bara att få sätta bo och komma i rö. Om vådan att inte följa sina naturliga drifter såväl som vådan av att vara slav under dem. Sammanfattning av LSS Lyssna. Giftas är en samling noveller om äktenskap.


Tanken med den nya lagen är att människor med stora funktionshinder, trots sitt funktionshinder, ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Strindberg tillbaka till Sverige och dess skärgård. Rabdomyolys är relativt vanligt i samband med olika typer av akut förgiftning.


Ofta är muskelcellssönderfallet sekundärt till kramper, försämrat blodflöde eller tryckskador, men orsaken kan också vara en direkt toxisk effekt av förgiftningsmedlet.

Detta bidrar till att hon skiljer sig och blir skådespelerska. Mor gifter sig är mindre poetisk än Harry Martinsons Nässlorna blomma, men också mer episk och rakt fram berättande. Personligen tycker jag att Mor gifter sig har hållpunkter där den blir lite tradig, men jag lever mig verkligen in i Mias liv. Olyckliga,lustiga,lyckliga,melankoliska och komiska. På sin tid väckte de indignation och uppståndelse för sina sexuella anspelningar,någon som knappast chockar en nutida läsare.


Vissa kollar bara cv, och läser inte det personliga brevet. Inled därför med en bra sammanfattning där du kortfattat berättar vad du kan, vad du vill och vad du drivs av. Tänk till exempel att du är en duktig ekonom, men vill jobba med marknadsföring.


Utredningen konstaterar också att det saknas en specifik standard för handläggning av barn som är gifta och det finns heller inget särskilt stöd för handläggare i form av utbildningar eller liknande när ett barn som är gift kommer till en ansökningsenhet. Om man har långvariga refluxbesvär kan man drabbas av inflammation i matstrupen. Det kan leda till en bestående skada, som ibland kan göra att man får svårt att svälja mat. Inflammationen kan även orsakas av till exempel infektion, allergi, vissa läkemedel och gifter som till exempel lut eller syra som man har råkat svälja. Att gifta sig med en släkting är en garanti för ett säkert och lyckligt förhållande.


Jag visste att det var vanligt med släktgiftermål, framörallt kusingifte. Det var alltid det man valde i första hand när barnen kom i giftasåldern.

Föräldrarna strävade efter ”det bästa” för sina barn genom att gifta bort dem med syskonbarn. Trots att delar av ”Mor gifter sig” är väldigt tragisk, hemsk och berörande tycker jag ändå att boken var läsvärd och den kommer finnas med mig länge. Jag uppmanar de som söker efter en svensk feministisk klassiker att läsa Moa Martinsons fantastiska kvinnoskildring ”Mor gifter sig”.


Stiftelsen Klas de Vylders Stipendiefond för Invandrarförfattare. På ett träffsäkert, drabbande språk återger Arkan Asaad sin berättelse där begrepp som kärlek, sanning, lögn, svek och frihet får nya dimensioner. Författaren heter Mia i romanen och huvudpersonen är hennes mor, Hedvig.


Berättelsen är drygt två år lång.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения