вторник, 8 сентября 2015 г.

Familjerådgivning handen

Kyrkans familjerådgivning har respekt för varje människas förhållningssätt till livet oavsett etnicitet, sexualitet, religion eller livsåskådning. Kontakten är frivillig och det finns möjlighet att vara anonym. Familjerådgivningen tar emot såväl heterosexuella som samkönade par. Personalen har tystnadsplikt. Hitta och få information om familjerådgivning i Handen och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning.


Familjerådgivning handen

Du behöver inget så kallat biståndsbeslut för att komma till oss. All kontakt med familjerådgivningen sker frivilligt, utan registrering och vi för inga journaler. Då är du välkommen att träffa en familjerådgivare i Svenska kyrkan.


Ofta kan samtalsstöd hjälpa dig eller er att förstå och förändra. Vi har tystnadsplikt och du får vara anonym. Många har under lång tid försökt lösa problemen på egen hand , men kört fast och behöver hjälp utifrån för att gå vidare. Du som bor i Falu kommun ringer till Falu kommuns familjerådgivning för att få information, råd eller komma på samtal. Vi ställer några frågor för att få en första bild av vad du önskar få hjälp me hur angeläget det är och vem eller vilka som ska komma på första samtalet.


Vem får gå på familjerådgivning ? Ni behöver inte ansöka om att få familjerådgivning , utan alla som bor i Nacka och som har behov av stöd kan boka ett möte med en familjerådgivare. Varje besök kostar 3kronor. Samtalstiden är minuter. Alla människor kan få samlevnadsproblem vid olika tidpunkter i livet. Om det känns svårt att finna en lösning på egen hand kan ni vända er till familjerådgivningen.


Till oss kommer par som behöver hjälp och stöd att hitta tillbaka till närhet, förtroende och trygghet. Till familjerådgivningen kommer också par som är i separation eller som funderar på att gå skilda vägar. Det händer att vi får problem i våra nära relationer.


Familjerådgivning handen

Relationen till partnern kan ha utvecklats på ett sätt som vi inte hade tänkt från början, eller vi kan ha hamnat i en kris av något slag. Ibland kan vi behöva hjälp från någon utomstående. Då kan familjerådgivningen innebära en möjlighet att komma vidare. Den kan bli till vägledning, till exempel när man befinner sig i en separationskris.


Om man upplever problem i sitt förhållande och kanske har svårt att prata med varandra eller funderar på separation kan det vara en möjlighet att komma till familjerådgivningen. Här kan man få hjälp att kommunicera och påbörja en förändring. Du kan också söka stöd anonymt.


Däremot har medarbetarna skyldighet att informera socialtjänsten om de får kännedom om att ett barn behöver skyddas, till exempel då barn utsatts för eller bevittnat våld. Arbetsplatsbeskrivning. Par, familj och enskilda kan söka familjerådgivning.


Vilka problem kan det vara? Anordnarens arbete bedöms och godkänns i första hand av dig som använder tjänsten. Enligt Socialtjänstlagen har kommunen det yttersta ansvaret för familjerådgivningen.


Ibland handlar det om en akut kris, ibland om långvariga problem man kan ha som par. Alla är välkomna att få hjälp av familjerådgivarna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения