среда, 23 сентября 2015 г.

Skilsmässobarn skiljer sig oftare

Skilsmässobarn skiljer sig oftare än de som växt upp med föräldrar som hållit ihop. Men vad beror det här på? Ny forskning från bland annat Lunds universitet pekar på att svaret kan vara genetiskt. Allt fler personer skiljer sig efter 50. Föräldrar som skilt sig får ofta höra att de ska sätta barnet i centrum och aldrig tala illa om den andra föräldern.


Skilsmässobarn skiljer sig oftare

Jag kan ibland fundera att den som ger rådet knappast har upplevt en skilsmässa själv. Eller om den ena drar sig undan, slutar prata och bara vill göra saker utan sin äkta hälft och den andra då till slut tar initiativet. Vi har alltid fått itutat i oss på alla möjliga sätt i vårt samhälle att i Sverige skiljer man sig allt för lätt. Iranier skiljer sig fyra gånger oftare än svenskar, bland chilenare är det fem gånger vanligare. Höga skilsmässotal har också invandrare från afrikanska länder.


Turkar och irakier, finnar, danskar och norrmän har även de en något högre skilsmässofrekvens än svenskar men turkar tillhör de invandrargrupper som skiljer sig minst. All information du behöver. Anledningen är att de som åker i denna vagn ofta är skilsmässobarn på väg till den andra föräldern för att tillbringa helgen där. Niclas är själv skilsmässobarn och har därför varit emot att gifta sig. Som tioårigt skilsmässobarn började här den jobbigaste perioden i livet.


Jag är inte skilsmässobarn och mina föräldrar hade ett väldigt fint äktenskap och liv tillsammans. Dock tror jag att det är ytterst få som tar lätt på det här med att skilja sig. Att folk i äldre generationer inte skilde sig så ofta som vi gör numera är väl inte så konstigt. Medan vissa skilsmässobarn har goda möjligheter att påverka, tycks andra ha mycket lite att säga till om.


Det är snarare en myt. Antalet giftemål är dubbelt så många. Idag lever var fjärde barn med skilda föräldrar. Hur många barn med skilda föräldrar finns det? Eleven anser inte att Gyllenhammar tar hänsyn till barnens situation vid en skilsmässa: ”Hon verkar själv inte vara ett skilsmässobarn med tanke på hennes syn om hur barnen har det”, skriver eleven och menar att en kram som kärleksbevis inte kan uppväga flera skilsmässor.


Den första enkäten i studien visar att det inte finns några skillnader i mental hälsa jämfört med unga vuxna som har föräldrar som inte har skilt sig , säger Teresia Ängarne-Lindberg, doktorand vid Linköpings universitet. Familjelivet efter skilsmässa kännetecknas i hög utsträckning av förändring och omförhandling, men hur dessa omförhandlingar ser ut skiljer sig mellan olika familjer. Genom att lära sig identifiera specifika behov hos skilsmässobarn kan negativa och långtgående konsekvenser förhindras eller minimeras. Att skilja sig när man har barn är det mest egoistiska man kan göra som förälder. Jag är själv skilsmässobarn från en skilsmässa som inte fungerade bra, så jag brukar säga ”tyck och tänk vad du vill om ditt ex, men aldrig inför barnen”.


Utlandsveteraner skiljer sig oftare än andra. Där analyserades förekomsten av bland annat självmord och skilsmässa bland svenska militära utlandsveteraner som tjänstgjort i Afghanistan. Vi vet sedan tidigare att det är vanligare att kvinnor som är drivande både till att ingå parförhållanden och till att upplösa förhållanden. Du kanske rentav funderar på att skilja dig.


Innan du gör något förhastat bör du stanna upp och tänka efter. Tvärtom byter man ofta bara ut en uppsättning problem mot en annan. Ja du moster ULla , du tycks ju nog tro att du vet det mesta.


Säkert har du kanske också själv bytt man en eller flera gånger, så därför är det säkert försvarbart. MYCKET fina tankar Jessica. Redan från födseln kan spädbarn genom aktivitet och kommunikation känna igen röster och melodier, vilket innebär att redan då har ett livslångt lärande börjat.


Senare forskning tyder på att spädbarn kan skilja på moderns röst och andras röster. Under perioden 3-månader söker sig barnet efter en nära kontakt. Därför skiljer sig lesbiska oftare än gaykillar.


De tecknar ofta det de tänker på just då. Hur den kommer skilja sig från den nuvarande är ännu oklart.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения